04 May 2009

JUM BUAT RAMBUT...


SALAM

Korang pernah tak nak cuba ubah gaya rambut???? Mesti pernah kan!!! Ada yang bile tengok ramai orang gune certain style tuh kata style tuh cantik mesti berangan nak dapat kan 'cut' tuh...

Ingat lagi tak style short layer bob cut A.K.A a la rambut RIHANNA yang hot last year..!!!!
Kat mana mana kita pegi mesti ada satu dua orang gunting style cam tuh(lain la kalu gi penjara lelaki o tempat sumer orang bertudung-KALAULAH la jumpa laki laki guna style rambut cam nih...tak tau lagi aku nak kata aper)

Walaupppuuunnn......... ada gak yang tak jadik guntingannya ....ibaratnya suka ati interpretation mereka sendiri la style tuh!!!hehe!!!

Bangga i ramai ekot rambut I!!! kalu i bubuh warna ijau,mesti fan i ekot wat jugak kan???

Sebelum style RIHANNA tuh gak,maksud aku few years before,gaya REBONDING yang hot (gaya 'GUNA JARI PUN BOLLEEHH!!!)
..kiranya saper yang rebonding tuh ikut trend la kata mereka!!! Pas tuh gak..time RAYA jer mesti ada balik kampung ngan rambut rebonding yang baru
atau
ada gak yang sanggup lari gi saloon kat bandar terdekat buat rambut tuh semata mata nak 'show' kat orang RAYA tu!!!! kan!kan!!!


Boleh ke sume rambut kat badan i di'REBONDING" kan??? Agak agak berapa la bayaran buat pakej penuh satu badan nih?? hik!!hiks!!!

Selain tuh..ada yang nak tukar style rambut coz dah
bosan ngan style rambut lama...
yup..lumrah la kan kita nak sesuatu yang baru..kadangkala perkara ini juga baik dan sesuatu yang perlu apabila STYLE rambut sedia ada tuh menambahkan ke'HUDUHHANNN' muka pemiliknya..
Tapi mesti kena ngan bentuk wajah la...

Kalu tak percaya,penukaran gaya rambut mampu mengubah menaikkan seri wajah si pemilik rambut(CHEWAHH!!!)
Malah,ada artis yang sebelum itu kurang cikit cute nyer, pandang pun kurang menarik, lepas jer tukar rambut mesti ramai yang tertanya tanya sapakah pemilik rambut itu!!!Hebat kan penangan perubahan gaya rambut !!! (Tapi kalu perangai pun cam taik,tukar rambut pun tak gune!!!)
Pernah seorang model bernama CAROLYN MURPHY
yang berasal dari Amerika Syarikat,sebelumnya beliau berambut panjang.Beliau sebenar nya kurang dikenali dan selalu mendapat modelling job yang sikit saja(SENDU LA TUH)..kemudian beliau ke salon dan ingin menukar style rambut..Hajatnya nak dapatkan rambut PLATINUM BLONDE panjang.... apakan daya berlaku KEMALANGAN yang tak disengajaka!!! .... Si penggaya rambut terlebih bubuh produk kot!!!.. habis rosak rambut si Carolyn!!!!KASIAN!!! then terpaksa la dipotong rambut tersebut menjadi pixie short berwarna PLATINUM BLONDE!!!
Selepas kejadian tuh jer..si CAROLYN dapat banyak perhatian!!!! Banyak job masuk!!! Setiap fashion show mesti jer dia di'booking' oleh designer!!! Paling besar bagi CAROLYN ialah beliau ditawarkan kontrak menjadi model utama atau 'The Face of" rangkaian kosmetik ESTEE LAUDER..then was named VH1's "Model of the Year" at the 1998 Fashion Awards...Besarkan pengaruh style rambut!!!




Yang pelik nya..ada gak makhluk tuhan yang buang sume rambutnya sebab emosi tak stabil... i meant botakkan rambut... ramai gak aku dengar... YAng paling ketara mestilah si DIVA pop Amerika,, Miss Britney Spears!!! Heran tol la..marah pun nak botak kan kepala..Ya pun kalu marah,potong la benda lain!!! Potong rumput ke, kan berfaedah tuh!!!


hihi,,ko ingat ko saja boleh botak..aku pun boleh what!!! seronok gak botak nih kan!!!

HARRRGHHH(cuba wat muker ganaz) AKU GANNAZZ nih!!!AKU GANAZZZ!!! ko pandai pandai cakap aku huduh!!!siap kau aku cantas bulu ktiaq kauuuuu!!!!

So,it's up to u to decide which style u want!!!

Kat bawah nih aku sertakan style yang sesuai bagi sesaper yang nak kan perhatian dan glitz!!! Suka hati ler nak pileh mana satu yang berkenan di hati!!!!
Kalu anda berjalan di luar dan lihat sekeliling ada yang tersenyum...jangan salahkan aku ekk!!!hehe!!!

Kami Pencinta HAIWAN!!!!


Gaya BELALAI GAJAH TERLAMPAU!!!


BAIK AKU WAT PETA ATAS KEPALA Baru aku teror sujek GEO kan???


Chak!!!!cumil tak!!!Akak ni emo tau!!!
Akak ni mix
Bapak ORG PUTEH,mak akak keturunan ZEBRA...



Style Rambut Berus Jamban Pelangi yang Terlampau!!


Emo tak I??? I makan bawang mentah ngan tongkat ALI nak wat rambut camni tau!!! Nak cuba tak???hiks!!!


Cantik tak akak.. Guna ibu jari kaki pun BOLEH!!!


Akak tak payah pakai baju tau!!! Cukup jer menutup pakai rambut!!! JIMAT kan????


SUMA KAT ATAS TUH TAK DAPAT
LAWAN RAMBUT AKAK TAU!!!
Ni lagi praktikal!!!Kalu akak nak cepat...pusing jer sayap HELI rambut akak ni!!!
NOW EVERYONE CAN FLY!!!!
hehe..

4 kritikan dan umpatan:

Miss Oura.. said...

mcm2 style rmbut aie.. adede

Miss Oura.. said...

wah2. is. banner baru ka?

Miss Oura.. said...

hA?ENTRI. xplu pki bju. pki mrbt utk ttp bdan.
adoi2. keterlauan ya is. hhaa

Bengbeng said...

hahaah..pelbagai gaya rambut di sini... kalau saya, i pilih asal ada rambut aje :)

i makan terlalu banyak mee maggi