24 April 2009

Pesta Kaul 2009 !!! Happening!!! Rami dun Oiii!!!

Salam suma..

bertemu lagi kita...

Ari nih aku nak update la perkembangan Pesta Kaul.Dah tak curi pic dari blog orang lain dah!!!
Ambik gambar sendiri tau...he he!!!
Thanks adik aku 4 da camera phone...
Nokia XpressMusic 5300 jer...(promo free lagi!!!)
Harap maaf kerana kualiti gambar yang kurang tiptop!!!
he he..
Tapi tetap dah sedia di edit,bukan
guna photoshop kali nih,
tapi aku guna
PHOTO SCAPE (tetap nak nama PHOTO---)
.
.
.
.
.
Xpe kan,janji update dan ada gambar terbaru...
So,bagi yang tak berkesempatan ke pesta Kaul 2009,xpa,nanti aku upload lagi banyak gambar..
So apa lagik!!! Kita enjoyssss!!!!!
Hayatilah...


Sg Mason,,
Jom ke tapak pesta..
sapa la berbaju merah itu...
Misteri sangat..
hu hu..


Banyak dah keta!!!
Kena cepat esok kalu nak dapat
parking bagus loh!!!

Very important person jer tau..
Khas untuk kami le tuh..
He he.Thanks pengurusan..
(Bermimpi la lagi!!!he he)

Tengok kiri tengok kanan,tengok kiri balik
then baru kite melintas...
Walau berpesta,
keselamatan di jalan raya tetap diutamakan!!

Baru jer sampai...
Terus amik gambar nih..
Cantik sangat kat situh...

Aik,,tokong ker ape nih???
Konpius sekejap!!!
Salah masuk ka??
atau..
tersesat!!!
huhu..
Gerai pameran rupe nyer..
bikin saspen saja!!


Tengok aper tuh adik baju kuning..syok nampak!!!
he he!!(Fokus!fokus!)

The Arch of Kaul
(Memandai jer buat nama sendiri)

The ray of happiness...
Lets the fiesta begin..!!!
(Hihha!!!)

Replika bridal dais(pelamin la.he he!!) masyarakat Melanau..
Rona emas dan merah menguasai tau
dalam kebanyakan apa yang dipakai oleh masyarakat Melanau...
termasuk gak hitam
4 ur information!!!
heee!!!

Jalur Gemilang
dan
Bendera Negeri Sarawak
terchenta tetap tidak lupa megah berkibar..
(Dalam kesibukan berpesta tetap kekal elemen patriotik-hehe!!!)

Selamat datang kate nyer...
Apalagi..jom la serang..!!!
(sangat la ganas bunyik ayat!!!)
tu Pak CIk baju putih
tu dah tak sabar daa!!!

sabar ek pak cik,sabar itu
Sabarinah..
ha!ha!

Ornamans Melanau yang cantik,unik,indah dan very ethnic...
Serahang namanya.
Nama nih berbeza mengikut tempat..
Kalu masyarakat Melanau Matu panggil lain,kat area Dalat dan Mukah pulak
panggil lain...


Gerai kampung ku terchenta!!!
Gerai derah Matu!!!
Mari le menyebokkan diri kiter masuk!!!
jangan le malu...
Buat cam umah sendirik bagi warga Matu!!!

Bahagian barat tapak pesta...

Hiasan sebuah gerai yang menyertai pesta kali ini...

Kalu nak beli bunga pon boleh..
Marilah menghijaukan alam..sambil berpesta!!
Hihha!!!Miizz Sally punyer tagline(pinjam ek!!)

Tibau dan langit..


Pantai Kala Dana..
Benteng ombak yang baru dibina...

Anak sapa lah tuh...
Sian..
Kalau nak tau,ni lah namanya Tibow..
Permainan tradisional masyarakat Melanau..
Ala ala buaian bagi sapa yang tak tau


Di bahagian barat tapak pesta...
Pemandangan menara peninjau yang tak siap(alasan!!!)
he he...

Tempat duduk jemputan khas dan dif dif kehormat
(Kita lihat esok...sapa kah dalam senarai??)
(Mak Datin dan Datuk Datuk mana yang hadir??)
Andakah salah seorang nya itu??? (sah prasan kalu ya!!!)


Tempat duduk VIP...
tak merasa la kita yang LIP (less importan person)
*ximportan kt majlis ni je la...kita tetap important
untuk family kita tau!!! tolllll taaaaakkkkk?????
kalu tol angkat hidung!!!!!
.
.
.
.
Huihhh,sapa la punyer taik idung besi jatuh nih???

Dari hadapan pentas utama...
Tempat persembahan rampai budaya esok...
Show budaya free la jawabnyer...
Khas buat VVIP...


Matahari petang...


Belon belon di petang hari...
sepi...
(Aper ke jadah frasa itu???)


Gula gula kapas !!!
.
.
.
So sweet!!!
(Habis la sapa yang kencing manis!!!)


Welcome Visitor...laluan ke lorong membuang duit
(memang habis fulus kalu x kontrol MEMBELAH)

Ayooyoo!!!Siap ada demo memasak lagi tuh..
Ala akak baju itam tuh bukan aper,bukan nak gi pesta..
Nak makan nasi ayam percuma kat situ le tuh!!!
Pandai tol buat buat belajar!!


Haaaahhh!!! Dalam Kaul ada aktiviti intai mengintai???
Kontraversi tol edisi kali nih!!!
Entah aper yang diintai...
Syok lak gayanya tuh..!!!
Helo abang!!! tak sedar orang ka kat blakang???
he he!!!

Oit abang kamera..buat aper tuh???
Hish tak kan buat penggambaran sulit nih!!! Kat public lak tuh...
he he!!!!
Jangan risau k!!! Tengah shot liputan Pesta Kaul rupenyer!!!
Bikin suspen punya elemen la abang nih..
***pengsan dua kali***

Sapa la wartawan ni haram tak tau!!!huhu!!
Rasanya beliau ni sebenarnya personaliti tv1
Buat liputan ckit pasal Pesta Kaul
Liputan ape haram tak tau le jugak..he he...
kitorang main tengok jer apa yang berlaku...

Burung Kenyalang tetap tak lupa nak hinggap tau!!! Tuh,atas bumbung tuh !!!

Gerai dari kpg di Mukah,lupa lak dari kampung mane?? he he...
(Sah main tengok gerai jer tanpa informasi!!!)

Ni adalah salah satu ornaman masyarakat Melanau yang popular...
very intricate design...juz lovely...

Manara peninjau belum siap la...
he he..tak per...nak gak naik!!!

Pemandangan dari sayap barat tapak Pesta Kaul...
Dah nak balik da...

Memang sesak ngan kenderaan!!!
Pulis,tulun!tulun!!

Bye bye!!! Esok gi lagi..Betemu udik tlo songnah..Chau bella!!!
By Da Way...Aku sebenarnya tak tido Mukah..
esok ari Sabtu pegi lagi...
Hiha!!!
Jumpa kat
Tapak Kaul!!!

1 kritikan dan umpatan:

Miss Oura.. said...

haha.. is.. ktk agk menara peninjau ya ka?
dah org padah enter on your own risk. hehe.kack dah tpak ya..
kmk jlan petg jk klk.. hoho..